20/10/24
Hei igjen! Nå var det alt for lenge siden sist. Men det har virkelig gått i ett de siste ukene. Som jeg skrev i forrige oppdatering så var vi på vår første utlevering i regi av REKO-ringen Kristiansand den 10. oktober. Vi hadde masse å gjøre før denne utleveringen, i tillegg skulle vi på høstmarked i Lillesand to dager etter. Så vi hadde virkelig hendene fulle! Dagen før utleveringen i Kristiansand ble minstemor syk, så vi måtte ligge til observasjon på sykehuset en natt. Heldigvis var det ikke noe alvorlig, så vi fikk reise hjem dagen etter. Da var det bare å hive seg rundt og gjøre alt klart til utlevering før vi fartet videre til Kristiansand. Selv om det var relativt kaldt og vindfullt den dagen så var det utrolig koselig, å vi traff mange hyggelige folk.
–
Fredagen gikk til å lage 200 sveler og steke 15kg med spicy rice&taters, samt få laget litt «reste»-fudge av diverse ingredienser jeg hadde til overs fra reko-utleveringen. Jeg fikk god hjelp av eldstemor som hjalp meg med å brette bokser til fudgen, da hadde klokken allerede passert tolv på natten og jeg var relativt gåen etter en lang dag med steking og matlaging. Da jeg skulle sette meg ned for å hjelpe med boksene, hadde jeg klart å hallusinere frem en stol bak meg. Så med full kraft satte jeg meg rett på gulvet. Etter noen sekunder stillhet brøyt både jeg og eldstemor ut i latter, vi lo så det verket i magen. Det er ingenting som er så stressdempende som en skikkelig latterkule, så den hendelsen kunne ikke vært mer kjærkommen enn akkurat da.
Dagen etter fartet jeg og Arne Josef tidlig av gårde til Lillesand for å tilbringe dagen på deres aller første høstmarked. Vi var utrolig spente, for vi skulle for første gang servere spiseklar mat! Med nyinnkjøpt buffetvarmer, frityrkoker og bagasjerommet fullt av vårruller og annet sjesk håpet vi begge på at dette skulle gå fint. Noe det gjorde! Det gikk virkelig over absolutt alle forventninger, å vi koste oss super duper mye den dagen. Det var så mange folk til tross for at været var helt grusomt. Så vi gleder oss allerede til neste marked de skal arrangere i Lillesand.
–
Uken etter (denne uken) humpet og gikk i sin vanlige tralt. Vi har hatt matutlevering både i Grimstad og Arendal, noe som alltid er veldig koselig. Det eneste som har skilt seg ut fra en ellers helt vanlig uke er at minstemor har fått Borreliose, å går nå på en skikkelig hestekur med penicillin. Hun er jo en skikkelig flåttmagnet, så det kom ikke akkurat som et sjokk på oss at hun kom til å få det. Vi har jo katter som farter rundt i skog og hei, i tillegg er de masse i skogen i barnehagen, så her plukkes det flått gjennom hele sommeren.
–
I dag er det jo en skikkelig høst-søndag, så da passet det seg med en ordentlig høstmiddag! Så nå står fårikålen og putrer på komfyren, mens vi venter på at mammaen min skal komme på søndagsmiddag. Det blir koselig! Håper alle har hatt en flott uke, og at den nye uken blir enda bedre!

06/10/24
Den siste uken har bare blåst forbi, det er helt uforståelig at det allerede er søndag. Så da tenker jeg det like gjerne kan bli et lite blogginnlegg om hvordan uken har vært og hva slags spennende ting vi har bedrevet med den siste uken.
Helt ærlig er det ikke så veldig mye spennende vi har gjort, hverdagen tutler og går i sin vanlige tralt, noe som de fleste med små barn kan relatere seg til.
Vi har fått besøkt de skjønne alpakkaene igjen denne uken, det er alltid så koselig å bli hilst velkommen av de søte små ansiktene når vi skal handle litt på gårdsutsalget til Søstrene Kjevik. Som for øvrig fortsatt har billige egg, løp og kjøp! Jeg fant også litt «gammel» fløte i kjøleskapet, å jeg syns det er alt for trasig å kaste noe som fortsatt er brukenes. Vi kan dessverre ikke bruke fløte som har gått over best før datoen i mat vi selger gjennom bedriften, men da gikk det heller 12dl fløte til hjemmelaget sjokolade-is som minstemor kunne ta med til barnehagen. Denne var en slager! Vi fikk også inn bestillinger på denne isen fra ansatte i barnehagen, jeg blir så glad når jeg får så fine tilbakemeldinger. Så kanskje vår barnslige sjokolade-is er noe som etter hvert vil komme for salg?
Det har også blitt pyntet til Halloween i huset den siste uken, jeg elsker jo å pynte og å stelle i stand. Så hver eneste høytid, stor eller liten, er hjertelig velkommen her i hjemmet! Halloween og høsten er jo en nydelig og gøy tid, både for voksne og barn, spesielt innenfor matveien. Vi har et vennepar som også er glade i å lage mat, å jeg har allerede selvinvitert oss hjem til dem for å smake gresskarpai. Jeg har aldri laget noe med gresskar, men kanskje de kan lære meg noen triks på det området, for jeg har mange spennende søtsaker jeg har lyst til å eksperimentere sammen med gresskar. Dere skal bli oppdatert, om det blir en stor katastrofe eller en skikkelig suksess!
På lørdag ble hun eldste i hus offisielt ungdom, tenk at vi nå skal oppdra en tenåring! Det er barna som får meg til å innse hvor ufattelig fort tiden går, det er både gøy og trist på en gang. Vi har sendt inn en bursdagshilsen i lokalavisen, jeg tror den skal komme på trykk i morgen. Så får vi se om det blir godt mottatt av trettenåringen, noe som kommer helt an på hvilken fot hun står opp med i morgen tidlig. Vi ble også kontakten av en «Hestival» som skulle holdes på lørdagen, de lurte på om vi ønsket å sponse med premier, noe vi selvfølgelig ville! Så da fikk vi laget tre forskjellige poser med masse deilig sjesk. Minstemor fikk også delta på en konkurranse der, hun fullførte en hel bane som gikk ut på å gjøre forskjellige oppgaver sammen med hesten. Så da var hun så stolt over å vinne premie! Det er noe helt spesielt med å være på en gård sammen med barn, det å la de løpe fritt rundt blant hester og kuer, leke i høyet og faktisk bare være barn, jeg elsker det. Jeg fikk så følelsen av hvordan jeg selv hadde det i oppveksten min, for vi voksne drakk kaffe og pratet, mens barna løp fritt rundt uten konstant tilsyn, akkurat slik det burde være.
Jeg har også fått vært på sesongens siste pæreslang i dag, heldigvis hadde jeg med meg tenåringen som min partner in crime, for mesteparten av pærene hang i toppen av treet. Så da sendte jeg henne opp slik at vi kunne få tak i de siste restene, det var akkurat nok til at jeg kan få laget noen bokser med eple&pæresyltetøy. Nå skal jeg hive meg rundt å få pakket litt fudge som jeg har fått inn en god del bestillinger på gjennom REKO-ringen Kristiansand, hvor vi skal være med på utlevering for første gang til torsdag. Det blir spennende!
Håper alle har hatt en super duper fin uke!
Å at dere er klare for en ny uke med nye muligheter.

29/09/24
I går var vi på vårt aller første marked, jeg må innrømme at vi var skikkelig nervøse da ingen av oss er veldig bereist innenfor markedsverdenen. Vi fikk først levert minstemor hos hennes mommo før vi pakket bilen full og kjørte til Kristiansand, med magene fulle av sommerfugler.
Da vi omsider hadde funnet frem til riktig plass var det bare å få lesset av og stelle i stand før markedet åpnet. Vi følte oss begge relativt malplasserte da de fleste bodene solgte diverse bruktskatter, hjemmestrikk og annet interiør, noe som heller ikke hjalp på nervene og sommerfuglene som flagret febrilsk rundt i mageregionen.
Men teltet ble satt opp og bordet pyntet til tross for at vi begge ønsket oss hjem til trygge omgivelser. Det var en litt treg start, de fleste gikk bare forbi, men det er jo kanskje ikke så rart heller for vi ga ikke så veldig av oss selv heller. Men etter det kom en kjempe hyggelig dame som både testet smaksprøver, pratet og skrøt av oss, så fikk vi begge den selvtillitsboosten vi trengte. Da hilste vi på forbipasserende, tilbød smaksprøver og var skikkelig utadvendte! Dette resulterte i at flere og flere kom bort og kjøpte varer av oss.
Det var super gøy!
Vi fikk så mye skryt av både mat og priser, det er jo akkurat det vi ønsker med Vårt Lille Kjøkken. For i denne tiden vi lever i nå, er jo det meste alt for dyrt i forhold til kostnader av produksjon. Vi har ikke behov for å tjene masse på overpriset mat, vi vil at alle skal ha mulighet til å kose seg litt ekstra. For oss er det helt hinsides at man er nødt til å betale kloss på 100kr for en kopp kaffe og et halvt rundstykke på kafé. Noe har gått veldig galt på veien, å da ønsker vi å gå mot strømmen på den måten vi har mulighet til. For selv om vi dessverre ikke kan endre tingenes tilstand i det store og det hele, så kan vi i det minste tilby litt billigere og bedre mat lokalt.
Men alt må jo starte et sted!
Håper alle har hatt en utrolig fin og avslappende helg!
Så i morgen er det en ny uke – med mange nye muligheter.



26/09/2024
Det har gått i ett de siste dagene, vi har nemlig meldt oss på et marked i Kristiansand som skal holdes til lørdag. Dette er jo noe helt nytt for oss og vi har nok stresset mer enn nødvendig når det kommer til å gjøre seg klar.
Her skal vi selge:
- Vårrull med kylling
- Børek
- Eple&pære syltetøy
- Svele
- Fire forskjellige typer fudge
Så de siste dagene har Arne Josef laget sånn ca. 200 vårruller og 200 børek, det har med andre ord gått veldig mange timer i rulling og bretting. Heldigvis er dette noe vi syns er skikkelig gøy å holde på med, så vi ser jo ikke på det som jobbing i den forstand.
Om du er interessert i markedet så får du litt info her:
Velkommen til Posebytorgets septembermarked.
Sted; Ekserserplassen, Tordenskjoldsgate 64, Posebyen, Kristiansand
Dato; lørdag 28. september fra 11-15.
Det vil bli salg av håndarbeid, keramikk, kunst, mat, smykker, håndstrikkede plagg, vesker, amigurumi, fine brukte klær, vintage, kaffe og vafler, m.m.
En annen ting jeg vil tipse om hvis du bor i Arendal, er Søstrene Kjevik’s Gårdsbutikk. Jeg har bodd i Arendal hele livet og har ikke vært inne på den butikken før nå nylig. Det er en skikkelig koselig atmosfære og overraskende koselige priser. Jeg er jo vandt til at slike småbutikker som selger både gårdsprodukter og interiør ofte har litt stive priser, men det er det ikke der. Så jeg anbefaler alle som bor i nærheten om å ta en tur dit. I tillegg har de kjempe søte geiter og alpakkaer som hilser deg velkommen når du kommer dit, noe som faktisk er verdt turen i seg selv!

21/09/2024
I dag var det en relativt lite produktiv dag, med små barn i hus er det ikke alltid like lett å leke rundt på kjøkkenet når man plutselig får ånden over seg. Men fra et lite barns perspektiv var det nok en super produktiv dag, for vi, som tydeligvis alle andre i Arendal, reiste til «Åpen dag på politi og brannstasjonen». Der fikk minstemor møtt den store helten sin; Bjørnis! Det kan jeg garantere var skikkelig stas! Hun fikk også prøve sirenen i en politibil og se hvordan det er inne på politistasjonen. Jeg vil skryte masse av politi, brannvesen og ambulansepersonell og alle andre instanser som var der, for milde måne for en opplevelse for barna! Tusen takk for jobben dere gjør og at dere passer på oss, samfunnet hadde aldri fungert uten dere.
Etter noen spennende og innholdsrike timer der, reiste jeg og minstemor på kafé med mommo, vi hadde også verdens lengste handletur på Coop Obs, noe som var rart da både jeg og min mamma kun skulle ha noen få ting hver. Det er jo ikke rart at de fleste menn syns det er skikkelig kjipt å være med fruene på slike butikker.
–
Når kvelden omsider kom og minstemor sov trygt og godt, så tenkte jeg å prøve meg på litt spicy fudge. Her gikk mye galt, for chilien jeg brukte var i for store biter og jeg satt til stadighet chiliflak fast mellom tennene, noe jeg personlig ikke ønsker når jeg spiser sjokolade. Den andre, og kanskje største feilen, var at jeg lot Arne Josef smake.. Du skjønner det at jeg og Arne Josef har HELT forskjellig syn på når det kommer til sterkhet i mat. Jeg anser min toleranse for sterk mat som middels høy, litt over snittet i forhold til mange norske ganer. Arne Josef dyrker chili, i alle former og fasonger, alt mellom paprika til Carolina Reaper. Spiser det som jeg ville spist et eple. Så ja, helt forskjellig syn. Og da mens jeg lagde fudge, så glemte jeg denne forskjellen og spurte «Var den for sterk?» Nei, selvfølgelig var den ikke det, jeg trengte mye mer chili… Jeg hørte på han og helte på. Når fudgen omsider hadde stivnet var jeg skikkelig spent, kuttet meg en stor og deilig bit, puttet hele i munnen på en gang og angret etter første tygg. Svetten begynte å renne, det brant i hele munnen og jeg kunne ikke få slukket det fort nok.
Så en halvveis lang historie kort: Nå ligger det en halv kilo fudge i søpla. Arne Josef er ikke spesielt glad i søtsaker, og siden jeg ikke er venn med Chili-Klaus heller, så har jeg ingen å servere «fudgen fra H******».
I morgen har jeg litt mer jeg skal gjøre, for nå har endelig pærene fått modnet seg litt mer på kjøkkenbenken, jeg har fått tak i kanskje sesongens siste epler(?), så da blir det forhåpentligvis noen flere bokser med pære og eplesyltetøy. I tillegg får jeg besøk av to venninner som skal prøvesmake noen nye retter vi har jobbet med, krysser fingrene for at det er noe de gir tommel opp slik at vi kan begynne å selge!
Håper alle har hatt en super duper lørdag!
Ps.
Fikk plutselig en kjempe gøy melding fra gjerrigknarken på instagram, han likte maten vår! Vi ble så glade for den tilbakemeldingen, i tillegg til en så utrolig god reklame for oss da!

19/09/2024
I dag har vi vært på utlevering i regi av REKO-Ringen Arendal, etter en bittelitt stressende og trå start i forhold til utlevering av bestilte varer, så gikk det seg til etter hvert. Det ble dessverre noen feil-leveringer, noe som selvfølgelig ikke skal skje. Heldigvis er de fleste så observante at de la merke til hva som manglet før de hadde fått kommet seg hjem. Vi er jo virkelig helt nye i gamet, å lærer for hver gang. Så vi har allerede kommet opp med flere tiltak og ideer til hvordan det skal bli mer effektivt og hvordan vi skal unngå feil. Så håper vi at dere der ute kan se bittelitt mellom fingrene akkurat nå i oppstarten, vi lover å bli bedre hvor enn det trengs forbedring!
Men alt i alt så var det en veldig hyggelig kveld, vi fikk snakket litt med alle og delt ut både smaksprøver og litt «ekstra» som takk for at de ville bestille fra oss.
Dessverre er det bare satt av en halvtime, men jeg personlig skulle ønske det var minst en time for jeg syns det er så koselig å stelle i stand og å kunne prate litt med alle.
Å så var vi så heldige at en velkjent gjerrigknark hadde bestilt litt av hvert fra oss, så nå venter vi spente på en tilbakemelding fra den kanten! Krysser fingrene for at varene faller i smak.

14/09/2024
Selv på et lite helgecruise er det litt å gjøre med et nyoppstartet firma. Jeg benyttet muligheten til å få gjort litt mer med hjemmesiden mens mannen så på fotball 🤗 Men nå skal siste kveld på båten nytes med god mat og god drikke. Håper alle har hatt en like fin og avslappende helg som oss 🦋

11/09/2024
Arne Josef har prøvd litt frem og tilbake med innholdet i mini-børekene, og til slutt ble det virkelig en fulltreffer!
Deilig, sprø og smakfulle børek med feta, spinat og valgfritt kjøtt (kylling/svin/storfe). Disse kan selvfølgelig også lages uten kjøtt om noen ønsker det.
Jeg har smakt forskjellige børek, og syns alle har vært kjempe gode, men disse her er virkelig noe for mine smaksløker!
10/10
5,- pr stk uten kjøtt.
Camilla
– Vårt Lille Kjøkken

08/09/2024
Jeg var så heldig at jeg fikk en haug med epler fra svigermor, som hun og minstejenta hadde plukket sammen her om dagen.
Disse ble i dag kokt sammen med noen «reste-pærer» jeg hadde liggende, og resultatet ble nydelig eple og pæresyltetøy Dette syltetøyet passer like godt som pålegg som til fyll i f.eks eplepai.
I dag har jeg også vært skikkelig effektiv å laget et par bokser med melkefri fløte-is som jeg snart skal levere hos minstejentas bestevenninne, så får jeg se om de blir godkjente.
Ønsker alle en kjempe fin søndag!
Camilla
– Vårt Lille Kjøkken

06/09/2024
Da hadde iskremen fått vært i fryseren akkurat lenge nok til at den ble ferdig, og de fikk tommel opp av eldstejenta i huset, femåringen ga de tusenmillioner i karakter. Så da tar jeg det som at de ble godkjente. Jeg må jo innrømme at jeg også tok meg en liten smaksprøve (Ies: en hel boks) og om det er lov med selvskryt så vil jeg bare si at disse var skikkelig gode!
Så nå må jeg bare ta turskoa på og finne flere bjørnebær og epler, slik at jeg kan fylle opp fryseskapet med masse deilig iskrem
Jeg ønsker alle en riktig god kveld!
Camilla
– Vårt Lille Kjøkken

06/09/2024
Jeg kan ikke være den eneste som elsker årstiden vi er på vei inn i nå? Høsten kommer med så mange flotte farger, frisk luft og ikke minst finnes det så mye godt man kan plukke ute i naturen nå! Vårt Lille Kjøkken selger jo en del sesongbetonte varer, så nå vil det være mye sjesk på menyen fremover. Vi er jo fast på utlevering i regi av reko-ringen Arendal og reko-ringen Grimstad, annenhver torsdag, så hvis du ikke er medlem av den gruppen på facebook anbefaler jeg den.
–
I dag har jeg vært så heldig å funnet rett under 2kg bjørnebær, mange deilig søte epler og noen saftige pærer. Så nå blir det å prøve seg på noen spennende fløteis som vil (forhåpentligvis) komme for salg om ikke så alt for lenge. Disse må bare godkjennes av barna i huset
Håper alle har en fantastisk dag!
Camilla
– Vårt Lille Kjøkken
